Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystkie księgi w metin2

Immoral

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hallo !

Wpadłem na pomysł stworzenia poradnika dla graczy "początkujących",którzy dopiero zaczynają znajomości z grą mt2.

Przedstawię Wam wszystkie dostępne księgi w mt2.Do czego one służą i co z nich mamy.

No to zaczynamy.

TEMAT: JĘZYK

J%C4%99zyk_Jinno.jpg-----> Język jinno.Czytając tą księgę rozumiemy język niebieskich

J%C4%99zyk_Shinsoo.jpg ---->Język shinsoo.Czytając tą księgę rozumiemy język czerwonych

J%C4%99zyk_Chunjo.jpg---> Język chunjo.Czytając tą księgę rozumiemy język żółtych

Maksymalnym poziomem szkolenie jest m1 (20ksiąg)

TEMAT:POLIMORFIA

Polimorfia pozwala nam zmianę w potwora,im większy poziom poli tyn dłuższy czas stajemy się potworem/mobem

Ksi%C4%99ga_Polimorfii.jpg ----->Księga Polimorfii.Musimy przeczytać ich 20 sztuk by mieć opanowaną polimorfię na m1

Ksi%C4%99ga_Polimorfii.jpg ---->Zaw.Księga Polimorfii.Musimy przeczytać ich 10 sztuk by mieć opanowaną polimorfię na g1

Ksi%C4%99ga_Polimorfii.jpg----->Mistrz.Ks.Polimorfii.Musimy przeczytać ich 10 sztuk by mieć opanowaną polimorfię na P

TEMAT:GÓRNICTWO

Górnictwo pozwala nam zdobywać rudy za pomocą kilofa.Im większy poziom(górnictwa) tym więcej zdobywamy skarbu z rudy.

Żeby zwiększyć poziom górnictwa musimy czytać "Przewodnik do górnictwa"

Przewodnik_Do_G%C3%B3rnictwa.jpg----->Przewodnik do górnictwa. Do wbicia umiejętności na P potrzebujemy 40 przewodników.

TEMAT:Instrukcja Jazdy Konnej

Instrukcja Jazdy Konnej pozwala nam zwiększać siłę skili konia.

Instr._Jazdy_Konnej.jpg------>Instrukcja Jazdy Konnej.Musimy ich przeczytać 20 sztuk by nasz konik osiągnął skile na P. Przydatne bardzo do expa (szczególnie w v2)

TEMAT:Instrukcja Oswajania Konia

Instrukcja Oswajania Konia pozwala nam zwiększyć % szansę na przywołanie konia/bojowca/militara

Każdego z Was pewnie wkurza/denerwuje ta rzecz.

Instr_Oswajania_Konia.jpg---->Instrukcja Oswajania Konia.Do maksymalnego procentu przywołania potrzebujemy 10 ksiąg,czyli 1x księga -- 10% ,,10x ksiąg--100% na przywołanie

TEMAT:KOMBINACJA/COMBO

Combo. pozwala na zadawanie kolejnego ciosu.Bez combo mamy 4x ciosy,a combo na maksymalnym poziomie 7 ciosów.

Sztuka_Combo.jpg ---> Sztuka Combo.

Zaaw_Sztuka_Combo.jpg --->Zaw.Sztuka Combo.

Mistrz_Sztuka_Combo.jpg--->Mistrz.Sztuka Combo.

TEMAT:DOWODZENIE

Dowodzenie pozwala nam na dawanie bonusów członkom naszej grupy

Sztuka_Wojny_Sun_Zi.jpg ----> Sztuka Wojny Sun Zi.Musimy ich przeczytać 19 by dowodzenie weszło na m1

Sztuka_Wojny_Wu_Zi.jpg ----> Sztuka Wojny Wu Zi Musimy ich przeczytać 10 by dowodzenie weszło na g1

Weiliao_zi.jpg-----> WeiLiao Zi Musimy ich przeczytać 10 by dowodzenie weszło na P

TEMAT: UMIEJĘTNOŚCI POSTACI

Umiejętność posiada każda klasa postaci,dzięki tym księgom rozwijamy umiejętności postaci

Ksi%C4%99ga_Umiej%C4%99tno%C5%9Bci.jpg------->Księga Umiejętności. Musimy ich przeczytać pomyślnie 55 sztuk by dana umiejętność weszła z m1 na g1

Kamie%C5%84_Duchowy.jpg----->Kamień Duchowy.Musimy zaliczyć pomyślnie conajmniej 10 kamyków by UMIEJĘTNOŚĆ weszła z g1 na P

Mam nadzieję że komuś ten TuT się przyda.Pozdrawiam Contamess 0402

805491408806070489277.png

Opublikowano

Eeee tam mi się poradnik nie przyda, ale dla początkujących tak ;] Leci LIKE, ciekawa estetyka ;d

Zawsze Poradnik się komuś przyda, nawet tym co grają już dłużej w Metin'a. Zawsze poradnik jest użyteczny.

Opublikowano

Naprawdę można przeczytać 3 ks combo? Zawsze byłem pewny że można tylko 2.. Można na 30, 50 i?70?

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP

to jest tak jakby księga i można go do nich zaliczyć bo przecież to rozwija Twoje skille.

Nie jest księgą ale po prostu jest do nich zaliczana

Opublikowano

Masz suchara w dowodzeniu.

Sztuka Wojny Sun Zi 0 pkt. - M1 20 ksiąg

Sztuka Wojny Wu Zi M1 - G1 (M11) 55 ksiąg

WeiLiao Zi G1 - P 165 ksiąg

by wiki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...